Wist je dat de eerste indruk die je van iemand hebt maar voor 5% bepaald wordt door wat je zegt en voor 95% uit hoe je je kleedt, beweegt, praat, loopt, stemwarmte, mimiek enz. enz.. Vaak zegt buikgevoel al, wanneer je iemand ziet, of je die persoon als prettig ervaart of juist niet. Daarom is het zo belangrijk om jezelf goed naar buiten te brengen en de positieve kanten te belichten.

Wanneer kleding jouw persoonlijkheid onderstreept, win je aan uitstraling. Het versterkt jouw identiteit en daardoor win je ook aan authenticiteit. Wanneer je authentiek overkomt, nemen mensen jouw boodschap ook gemakkelijker aan, waardoor je meer ruimte inneemt met jouw persoonlijkheid en er beter naar je geluisterd wordt. Het draagt bij tot succes op allerhande gebied, maar zorgt er vooral ook voor dat je je goed voelt!

Make-over Gerd

Als Matchmaker voor Relatiebureau XClusive Match en als Imago Styliste help ik mensen bij het vinden van een levenspartner, maar ook bij uiterlijke vraagstukken. Een éérste indruk maak je immers maar één keer en één van mijn uitspraken is altijd : ´Als je een prins wil, moet je zelf ook een prinses zijn´!

Enkele jaren geleden ontmoette ik Gerd. Ik kende haar nog van vóór haar maagverkleining, waardoor ze toen ca. 55 kg zwaarder was dan ze nu is.

Kleur Stijl & Imago adviezen

Gerd staat zeer goed met vele verschillende stijlen, maar doordat ze zoveel vermagerd is, is het belangrijk voor haar wat ´volume´ te creëren waardoor ze er wat voller uitziet op de plaatsen waar ze ook naar eigen zeggen te mager is. Zo droeg Gerd nooit korte rokken door haar dunne benen, maar met de juiste laarzen (b.v. hoge kaplaarzen met een omslag) en de juiste lengte van rok, kan het wel!

Gerd kwam heel casual bij me binnen in kleding die ze thuis graag draagt, in dit geval een zwarte legging en een haltertop. Ze voelt zich altijd al zo mager en deze kleding benadrukte dat nog extra, terwijl ze eigenlijk graag wat meer volume wil en er graag wat voller wil uitzien.

De Kleur Analyse : Bepaling warm of koud type - zomer winter lente herfst

De kleurdoeken wezen uit, dat Gerd een warm type is. Bij het beoordelen van haar haarkleur en de kleur van haar huid en ogen, heb ik kunnen opmaken dat Gerd een Herfsttype is. Slechts maximaal 20% van de mensen heeft dit kleurtype.

Het herfsttype

Gerd staat als herfsttype het allerbeste met de kleuren van de herfst die je terugvindt in het herfstseizoen, zoals alle voorkomende tinten van de herfstbladeren, mos tinten en aarde tinten.

Het kapsel van Gerd

De haarkleur van Gerd is goed gekozen. Voor Gerd is het belangrijk dat ze warme tinten kiest zoals goudblond, licht-tot donkerblond, maar ze staat ook goed met koperkleur, koperrood, kastanje of mahonie.

Wanneer ze haar haren föhnt, is het belangrijk dat ze ervoor zorgt dat de haarlijn naar achteren wordt getrokken waardoor haar haren dus niet hangen in haar gezicht, maar dat deze achterover geföhnd zijn. Dit maakt haar vele jaren jonger, vlotter en jeugdiger. Ook wanneer ze een zonnebril op haar hoofd draagt, zie je dat haar haren automatisch uit haar gezicht vallen en dat dit haar jong maakt en stralend.

Kledingstijl

Na de make-over gaf ik Gerd een prachtige mosgroene rok van Vivienne Westwood met een prachtig mosgroen setje wat perfect aansluit qua kleur. Voor Gerd is dit een schitterend model omdat het een  rok is in een stevige stof in een A-lijn die dus van onderen meer volume creëert. De combinatie was perfect en het geheel hebben we afgemaakt met bruine laarzen met details in bont erin verwerkt zowel zijwaarts als aan de bovenkant, waardoor haar benen wat voller lijken.

Een gedurfde combinatie!

Tevens heb ik Gerd een prachtige zwarte blouse laten ´showen´ die bij het voorpand in laagjes is en aan de achterzijde eerder uitdagend is, omdat deze is uitgesneden ter hoogte van de rug. Het is een zeer vrouwelijke blouse met lange mouwen van transparant gaas, waardoor ze ook bij haar armen weer wat volume krijgt.

kledingstijl
gedurfde combinatie

Ook JIJ mag uitblinken in gedurfde combinaties

Ik krijg maar al te vaak Singles op een intake gesprek die volgens hun huid- en kleurtype b.v. wintertype zijn en geweldig zouden staan met felle kleuren, maar die dat niet aan durven omdat ze zich ´een grijze muis´ voelen, maar dat eigenlijk niet willen zijn. En ook JIJ mag kiezen voor een gedurfde uitstraling en zijn wie je graag wil zijn, want het leven is zo kostbaar, dat je het niet aan je voorbij mag laten gaan.